Gregory Rusland: “Wij hebben eenieder nodig”

nps

CORONIE – Om ons land uit de huidige pinarie te halen, heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) elke Surinamer nodig. Het maakt daarom niet uit, uit welke hoek of politieke partij deze Surinamers komen, zolang zij hun hart op de juiste plek hebben, zijn zij welkom in de NPS. Dit zei Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, in Coronie op 23 augustus dit jaar. Dit meldt de partij in een persbericht.

De voorzitter zei dat hij daarom onder andere oud-voorzitter Runaldo Venetiaan heeft betrokken om het werk te ondersteunen. “Men heeft het beleid van Venetiaan vroeger uitgescholden. In 2010 wilde men niets horen over stabiliteit, maar dat was het beleid waarbij het goed ging. Wij moeten daarom eenieder erbij halen om ervoor te zorgen dat in 2020 de NPS de ontwikkeling brengt die nodig is”, zei Rusland aan het goed opgekomen publiek.

Rusland bracht de aanwezigen ook in herinnering dat enkele markante ontwikkelingen in Coronie door de NPS zijn gebracht. In de periode 2005-2010 is Coppenamepunt geëlektrificeerd. “Er was geen geld om een lijn van 78 kilometer vanuit Saramacca aan te leggen”, zei Rusland. Ook het aanleggen van een waterleidingnet was een uitdaging.  “Wij hebben gevochten om een watercentrale op te zetten in een tijd waarin er minder geld was.  Dit in tegenstelling tot de mannen “san e bos a moni.”

De voorzitter zei dat de NPS bij het ontwikkelen van beleid altijd een langetermijnvisie heeft. Dit was het geval bij de ontwikkeling van het ethanolproject van Staatsolie. Rusland legde de aanwezigen uit dat er niet alleen aan biobrandstof werd gedacht, maar ook aan de ontwikkeling van de agrarische sector. “Dat was de achterliggende gedachte. Maar het eerste wat de regering-Bouterse doet, is het project stopzetten.”…[+]