Hartaanval doodsoorzaak van na gevecht in Köthen omgekomen Duitser

Hartaanval-doodsoorzaak

DUITSLAND  –  De 22-jarige Duitser die zaterdag in de Oost-Duitse stad Köthen na een ruzie overleed, is volgens de politie bezweken aan een hartaanval. Dat blijkt uit het voorlopige sectierapport.

Het acute hartfalen heeft “geen direct oorzakelijk verband met de opgelopen verwondingen”, aldus de mededeling van de commissaris van het district Saksen-Anhalt Oost.

Twee Afghanen van achttien en twintig jaar zijn aangehouden na de vechtpartij. De jongste wordt verdacht van het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel.

De openbaar aanklager denkt dat zijn twee jaar oudere landgenoot de ruzie is begonnen en legt hem mogelijk mishandeling met de dood tot gevolg ten laste.

Volgens de Mitteldeutsche Zeitung had het slachtoffer een hartkwaal en een medische voorgeschiedenis.

Zondag zijn bloemen en kaarsen op de plek van de vechtpartij neergelegd. Honderden mensen kwamen bijeen om de omgekomen Duitser te herdenken. Daarna werd een herdenkingsmars gehouden.

Het incident zal de gespannen sfeer in Duitsland nog verder op scherp zetten. Ruim twee weken geleden werd in de oostelijke stad Chemnitz een 35-jarige Duitser omgebracht. Daarvoor zitten een Syriër en Irakees vast als verdachte. (NU)…[+]