Keeper Cillessen loopt ribblessure op tijdens training Barcelona

keeper barce

Jasper Cillessen heeft woensdag tijdens de training van FC Barcelona een blessure aan zijn ribben opgelopen. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur precies is, meldt de Catalaanse club. De 29-jarige Cillessen is bij Barcelona tweede doelman achter de Duitser Marc-André Ter Stegen. De Nederlander kan zaterdag waarschijnlijk niet op de bank plaatsnemen bij het competiteduel met Valladolid.

De oud-keeper van Ajax maakt deel uit van de woensdag vrijgegeven voorselectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijden tegen Peru (6 september, vriendschappelijk) en Frankrijk (9 september, Nations League). Cillessen deed in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee in veel oefenwedstrijden van Barcelona. Ter Stegen sloot na zijn deelname aan het WK voetbal wat later aan.

Deze zomer werd Cillessen veelvuldig in verband gebracht met een transfer. De keeper zei meer te willen spelen, maar tot nu toe kwam het niet tot een overgang naar een andere club. Cillessen werd onder meer gelinkt aan AS Roma en Liverpool.(NU)…[+]