Koploper Ajax zet PSV op veertien punten door zege in eenzijdige topper

ajax

Ajax heeft zondag een kleine overwinning geboekt in een matige Eredivisie-topper tegen PSV. Door een doelpunt in de eerste helft van Quincy Promes wonnen de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA met 1-0.

De score had veel groter uit kunnen vallen, maar vooral voor rust miste het veel sterkere Ajax legio kansen. Pas in de slotfase drong PSV iets aan, maar het was te weinig om de koploper pijn te doen. Ajax liep nog wel schade op, maar dan in de vorm van blessures voor Promes, Joël Veltman en Ryan Babel.

Door de zege is het gat tussen Ajax en PSV opgelopen tot veertien punten. De Eindhovense club staat nog altijd slechts vijfde en het verschil met Feyenoord en Willem II is nu vier punten. De crisis duurt daarmee voort bij PSV, dat sinds 29 september geen uitwedstrijd meer gewonnen heeft.(NU)…[+]