Liverpool deelt flinke tik uit in Hoffenheim

liverpool

Georginio Wijnaldum heeft met Liverpool een flinke stap richting de Champions League gezet. Met de Oranje-international op het middenveld won de ploeg van trainer Jurgen Klopp met 1-2 op bezoek bij Hoffenheim. De return in de play-offs staat voor volgende week op de planning. Liverpool, dat het op dat moment zeker niet makkelijk had, kwam na 35 minuten spelen op voorsprong. De 18-jarige Trent Alexander-Arnold schoot raak uit een vrije trap. Daarvoor had Hoffenheim de ideale kans om op voorsprong te komen laten liggen. Andrej Kramaric mocht van elf meter aanleggen, maar zijn dramatisch ingeschoten strafschop werd simpel gekeerd door Simon Mignolet. Arbiter Björn Kuipers kende de penalty toe op aanraden van zijn assistent Dennis Higler.Na rust hadden Wijnaldum en Kuipers een belangrijk aandeel in de 0-2. De oud-PSV’er nam een vrije trap op eigen helft razendsnel en even later liet James Milner met wat geluk het tweede Engelse doelpunt aantekenen. De vraag is echter of de bal wel stil lag toen Wijnaldum hem speelde, Kuipers oordeelde van wel.(Telegraaf)…[+]