Liverpool en Manchester City profiteren van dubieuze afgekeurde goals

liverpool

Koploper Liverpool heeft zondag mede dankzij de VAR met 1-0 gewonnen van Wolverhampton Wanderers. Ook Manchester City profiteerde tegen Sheffield United van een dubieuze afgekeurde goal: 2-0. Eerder boog Chelsea op bezoek bij Arsenal een 1-0-achterstand om in een 1-2-zege.

Liverpool leek tegen Wolverhampton in de 42e minuut op voorsprong te komen via Sadio Mané, maar het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd omdat aangever Adam Lallana de bal met zijn arm zou hebben meegenomen. De VAR constateerde echter dat Lallana de bal controleerde met zijn schouder waarna het doelpunt alsnog werd goedgekeurd.

Nog voor rust leek Wolverhampton op gelijke hoogte te komen via Neto, maar opnieuw werd Liverpool geholpen door de VAR. Hoewel geen enkele Liverpool-speler twijfelde aan de geldigheid van het doelpunt, zag de VAR dat Jonny eerder in de aanval enkele centimeters buitenspel stond. Nadat de videoarbiter nauwkeurig had gemeten, werd het doelpunt van de ‘Wolves’ afgekeurd.(NU)…[+]