Lukaku en Cagliari roepen op tot hardere straffen tegen racisme

lukaku

Romelu Lukaku vindt dat er strenger moet worden opgetreden tegen racisme. De spits van Internazionale werd zondag zelf het slachtoffer tijdens een wedstrijd van van zijn club bij Cagliari (1-2-zege). Cagliari zegt ook te willen helpen in de strijd tegen racisme. “In de afgelopen maand zijn veel spelers het slachtoffer geworden van racisme. Ik gisteren ook”, schrijft Lukaku maandag in een bericht op Instagram.

“Voetbal is een spel waar iedereen van moet kunnen genieten. Elke vorm van discriminatie die onze sport te schande maakt, mogen we niet accepteren”, schrijft de Belgische spits. Lukaku benutte zondag in de tweede helft een strafschop in het Serie A-duel met Cagliari en bracht de stand daarmee op 1-2 in het voordeel van Inter. Vanuit het thuispubliek waren apengeluiden te horen nadat Lukaku scoorde.

Fans van de club uit Sardinië maakten zich in het recente verleden vaker schuldig aan racisme. Moise Kean, Blaise Matuidi en Sulley Muntari werden onlangs ook beschimpt vanwege hun huidskleur. Volgens Lukaku is het tijd dat er hard ingegrepen wordt. “Ik hoop dat alle voetbalbonden ter wereld een krachtig signaal afgeven bij elk geval van discriminatie.”

De topscorer aller tijden van het Belgisch elftal vindt dat socialemediabedrijven moeten ingrijpen. “Platforms als Instagram, Twitter en Facebook moeten beter samenwerken met de voetbalclubs. Elke dag zie je wel een racistische opmerking bij een bericht over een gekleurde speler.”(NU)…[+]