Man beschoten door broer

pistool

PARAMARIBO – Een man is deze week in Paramaribo beschoten door een van zijn broers. Er is een schot op hem gelost met als gevolg dat hij een verwonding opliep en medisch moest worden behandeld.

De schutter is intussen aangehouden. Het slachtoffer verklaarde dat hij samen met zijn vader en twee andere mannen reed over de Drambrandersgracht. Nabij de Johan Adolf Pengelstraat werd zijn auto klemgereden door een zwarte wagen. Het slachtoffer stapte uit zijn auto en zag zijn twee broers, D en U, in het zwarte voertuig zitten. D greep naar de vader die nog in de auto zat en trok hem naar buiten. Hij bracht de man naar de zwarte wagen om hem daarin te duwen. De aangever wilde zijn vader helpen, maar werd aangevallen door U. Terwijl zij in een handgemeen waren geraakt, gelukte het hem om zijn broer U naar de grond te slaan.

Hij zag D naar hem toelopen en een vuistvuurwapen uit zijn tas tevoorschijn halen. D schoot met het wapen op het slachtoffer dat werd geraakt. Het slachtoffer viel op de grond. Hij verklaarde bij de politie dat hij geen aanleiding heeft gegeven aan zijn broer om hem te verwonden. D zou zich nadien bij de politie hebben aangemeld en is aangehouden voor poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling. D geeft toe dat hij de schutter is, maar het wapen is niet van hem. De vader van het slachtoffer heeft verklaard dat hij een schot hoorde afgaan, maar heeft niet gezien wie geschoten heeft en waarmee dat is gebeurd. Hij bevestigde de verklaring van het slachtoffer dat de auto waarin hij zat, werd klemgereden…[+]