Manchester City na moeizame zege op Everton koploper in Premier League

manchester

Manchester City is de nieuwe koploper in de Premier League. De ploeg boekte een moeizame zege bij Everton (0-2) en lost Liverpool af aan kop. De regerend kampioen heeft evenveel punten als Liverpool, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Het doelsaldo van City is echter een stuk beter (+48 om +41).

Het openingsdoelpunt op Goodison Park viel op slag van rust en werd gemaakt door verdediger Aymeric Laporte. De Fransman werkte de bal binnen op aangeven van David Silva. Diep in blessuretijd besliste invaller Gabriel Silva de wedstrijd. De ploeg van trainer Josep Guardiola profiteert met de zege optimaal van het puntenverlies van Liverpool op maandag. De ‘Reds’ speelden met 1-1 gelijk bij West Ham United. Everton, waar doelman Maarten Stekelenburg negentig minuten lang op de bank zat, blijft door de nederlaag negende. De formatie van trainer Marco Silva ziet de achterstand op de plekken die rechtgeven op Europees voetbal wel steeds verder oplopen.(NU)…[+]