Marokko plaatst zich overtuigend voor WK, Mané schiet Senegal naar Qatar

marokko

Marokko heeft zich dinsdagavond overtuigend voor het WK geplaatst. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic won de return tegen Democratische Republiek Congo eenvoudig met 4-1. Senegal veroverde na een spectaculaire penaltyserie tegen Egypte een ticket voor Qatar en ook Ghana en Tunesië wisten zich te kwalificeren.  De eerste ontmoeting tussen Marokko en Congo eindigde in een 1-1-gelijkspel, maar de return in Casablanca was een stuk minder spannend. Bij rust stond het al 2-0 door doelpunten van Azzedine Ounahi en Tarik Tissoudali. In de tweede helft stelde Marokko het WK-ticket veilig door via Ounahi en Achraf Hakimi uit te lopen naar een 4-0-voorsprong. Ben Malango redde in de 77e minuut nog de eer voor Congo met een prachtige uithaal, maar een heroïsche comeback bleef uit. Sofyan Amrabat deed de hele wedstrijd mee bij Marokko.(NU)…[+]