Memphis belangrijk voor Lyon, Weghorst ook zonder te scoren waardevol

mephis

Memphis Depay heeft Olympique Lyon vrijdag met een doelpunt en een assist aan een nieuwe overwinning geholpen in de Ligue 1. Stade Brest werd met 2-3 verslagen. Iets eerder op de avond bewees Wout Weghorst in Duitsland ook zonder te scoren zijn waarde voor VfL Wolfsburg. Lyon kwam in Brest op 0-1 door Lucas Paquetá, waarna Houssem Aouar de score op aangeven van Memphis verdubbelde. Nog voor rust werd de aanvaller van Oranje gevloerd in het zestienmetergebied, waarna hij zelf de penalty benutte. Het was al zijn veertiende seizoenstreffer. In de tweede helft werd het nog spannend, want Brest kwam terug door doelpunten van Brendan Chardonnet en Irvin Cardona. Daar bleef het echter bij, wat betekende dat Lyon de zestiende overwinning van het seizoen boekte.(NU)…[+]