Messi record rijker bij winnend Barça, Ronaldo belangrijk voor Real

messi

Lionel Messi heeft zijn imponerende carrière zaterdag in de thuiswedstrijd van FC Barcelona tegen Girona (6-1) verrijkt met het zoveelste record. Eerder op de dag won Real Madrid mede dankzij Cristiano Ronaldo eenvoudig van Alaves. Messi zorgde in de dertigste minuut voor 2-1 en dat betekent dat hij nu tegen 36 clubs heeft gescoord in de Primera Division. Hij laat Raul en Aritz Aduriz (35) achter zich.

De treffer van Messi – die volgde nadat Girona in de derde minuut op 0-1 kwam en Luis Suarez twee minuten later al gelijkmaakte – bleek de opmaat naar een ruime overwinning. De Argentijn tekende met zijn 22e competitietreffer voor 3-1 en nog voor rust tilde Suarez de marge naar drie. In de tweede helft bouwde recordaankoop Philippe Coutinho de score verder uit met zijn eerste doelpunt in La Liga en het slotakkoord was voor Suarez, die daarmee een hattrick maakte.(NU.nl)…[+]