Miedema maakt voor tweede week op rij hattrick voor Arsenal

miede

Vivianne Miedema kent een uitstekende start van het seizoen bij Arsenal. De spits van de Oranjevrouwen maakte vorige week al een hattrick en deed dat zondag in opnieuw in een bekerwedstrijd. Arsenal won het FA WSL Cup-duel op bezoek bij eerstedivisionist Lewes FC met maar liefst 0-9. De 22-jarige Miedema tekende in de 21e minuut voor de 0-2, waarna ze zes minuten later ook voor 0-4 zorgde. Landgenoot Daniëlle van de Donk zorgde voor een ruststand van 0-5.

In de tweede helft maakte Miedema de 0-8, waarmee ze opnieuw een hattrick te pakken had. Ploeggenoot Kim Little scoorde ook drie keer en zorgde met haar laatste treffer voor de eindstand. Miedema maakte een week geleden al drie treffers tijdens de 5-0-competitiezege op Liverpool. Behalve de spits en Van de Donk had ook Oranje-international Dominique Bloodworth een basisplaats bij Arsenal tegen Lewes. Keeper Sari van Veenendaal zat op de bank.(NU)…[+]