NBA-vedette Curry wil met VS meedoen aan Olympische Spelen

nba

NBA-sterspeler Stephen Curry heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. De point guard van de Golden State Warriors kan daarmee zijn olympische debuut maken voor de Amerikaanse basketballers.

“Dat is zeker het plan”, laat Curry woensdag weten in een interview met ESPN. “Natuurlijk moet je altijd afwachten of zich blessures of andere problemen voordoen, maar daar denk ik nu niet aan.” De 31-jarige Curry veroverde met ‘Team USA’ al wel twee wereldtitels, maar nam dus nog nooit deel aan de Spelen. “Dat wil ik graag nog een keer meemaken. Komend jaar moet het dus gebeuren.”

Eerder liet Curry al doorschemeren dat hij wilde deelnemen aan de Spelen. “Ik denk dat de sfeer hier geweldig wordt”, zei hij in juni tijdens een bezoek aan Tokio. “Ik heb al ervaren hoe het is om op twee WK’s voor mijn land te spelen, maar de Olympische Spelen is met niets te vergelijken als ik de verhalen van andere spelers moet geloven.” Drie jaar geleden kon de tweevoudig Most Valuable Player (MVP) in de NBA door een blessure niet meedoen aan de Spelen in Rio de Janeiro. Daar werden de Amerikanen voor de vijftiende keer olympisch kampioen.(NU)…[+]