Negentien doden en dertien gewonden na gewelddadigheden Burkina Faso

negentien doden

Negentien mensen zijn zondag om het leven gekomen bij een aanval in de Burkinese plaats Arbinda, heeft de regering van Burkina Faso dinsdag gemeld. Het is onbekend wie achter de aanval zit. Zondag kwamen bij een aanval op een dorp in het midden van Mali ook al 95 mensen om het leven. Daar bestormden gewapende mannen het dorp Sobane-Kou.

Burkina Faso werd de laatste maanden meerdere keren getroffen door islamistisch geweld. Daarbij kwamen honderden mensen om het leven en moesten meer dan 150.000 anderen vluchten, omdat de invloed van jihadistische groepen op de Sahel groter wordt. De regio is een overgangsstreek die vrij droog is. Naast Burkina Faso en Mali maken ook landen zoals Mauritanië, Niger en Tsjaad deel uit van de Sahel.

De verslechterde veiligheidssituatie in Burkina Faso deed de regering besluiten in december een noodtoestand uit te roepen in noordelijke provincies die grenzen aan Mali. De noodverordening werd met zes maanden verlengd nadat jihadisten aanslagen hadden gepleegd in Arbinda.(NU)…[+]