Ook United kan koploper City niet stuiten, Bayern naar finale DFB-Pokal

united

Manchester City heeft woensdag een belangrijke horde genomen in de Engelse titelrace. Stadgenoot Manchester United werd met 0-2 geklopt. In Duitsland bereikte Bayern München ten koste van Werder Bremen de bekerfinale.

United maakte het City wel lastig, maar de bezoekers sloegen op de beslissende momenten toe. Tien minuten na rust opende Bernardo Silva de score en ruim tien minuten later bepaalde Leroy Sané de eindstand. City boekte alweer de tiende zege op rij in de Premier League. De ploeg van manager Josep Guardiola werd onlangs wel uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League. Het seizoen kan worden afgesloten met vier prijzen, want de Community Shield en de League Cup werden al gewonnen en op 18 mei is Watford de tegenstander in de FA Cup-finale.

Door de overwinning op Old Trafford staat City in de competitie weer boven concurrent Liverpool. Het verschil tussen beide ploegen is een punt: 89 om 88. Er zijn nog drie Premier League-speelrondes te gaan.(NU)…[+]