PL kiest drugsbeleid en sociale agenda regering als stokpaardje komende tijd

pl

PARAMARIBO – Oppositiepartij Pertjajah Luhur (PL) zal de regering tekst en uitleg vragen over het drugsbeleid. Dit zal zij via haar fractie in De Nationale Assemblee (DNA) doen. Door andere politieke partijen is de zaak ook aangekaart in het parlement, maar vanuit de regering is de reactie nog uitgebleven. “Elke dag praten wij erover, maar het blijft maar gebeuren”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Zijn politieke partij had onlangs een partijbijeenkomst in Paramaribo, waarbij er enkele nieuwe kernen zijn geïnstalleerd. Tijdens deze vergadering is de achterban ingelicht  over het standpunt van de partij met betrekking tot het drugsbeleid waarvan de bestrijding zijns inziens momenteel soep met balletjes is. “Zolang de drugs in Suriname zijn, is het veilig. Het moment dat die buiten Suriname zijn, wordt er aangepakt. Kijk naar Frankrijk bijvoorbeeld. Daar worden de mensen gepakt en al die andere duizenden kilo’s”, zegt Somohardjo. Hij merkt niets binnen de Surinaamse grenzen voor wat betreft het opsporen en in beslag nemen van drugs. “Drugs vernietigen het land.”

Op de  bijeenkomst, bekend als de maandelijkse actua-festa, is ook aandacht  besteed aan het sociaal beleid van de regering. Volgens Somohardjo is het geven van voedselpakketten goed voor het aanpakken van acute noden, maar van een structurele aanpak van het steeds zorgwekkend wordende armoedevraagstuk merkt de politieke leider van PL nog bitter weinig. “Ze kunnen het nog niet in uitvoering brengen. De mensen gaan niet alleen kunnen leven van pakketten. Hoe lang zul je pakketten kunnen verdelen?”, zegt Somohardjo. “Wij willen de mensen niet elke dag vis geven, maar hen leren om zelf te vissen.”…[+]