Rechter vindt camerabeelden belangrijk

clerks

PARAMARIBO – Rechter Maureen Dayala vindt het belangrijk dat camerabeelden worden nagegaan in de zaak tegen Roche H die verdacht wordt van het verwonden van zijn collega.

Roche H verklaarde woensdag op de zitting dat hij naar zijn collega ging om te vragen wat er tussen hem en de man was. Hij verwondde zijn collega met een houwer. Officier van justitie Mirella van Dijk zegt dat de verdachte echter bij de politie verklaarde dat hij naar het slachtoffer ging om te vragen wat er was tussen zijn vriendin en het slachtoffer. Zij geeft aan dat Roche H een houwer bij zich had en zonder enige aanleiding het slachtoffer daarmee heeft verwond. Volgens Roche H is alles op camerabeelden vastgelegd.

Rechter Dayala zegt dat de camerabeelden zullen worden nagegaan. Van Dijk zal natrekken of er camerabeelden zijn. Deze beelden zullen op 10 juli worden bekeken. Advocaat Maureen Nibte vroeg opheffing van de voorlopige hechtenis van Roche H onder voorwaarden. Zij zegt dat de man al vier maanden in voorarrest zit. De officier vindt dat de ernstige bezwaren overeind staan. De rechter heeft het verzoek afgewezen…[+]