Ronaldo viert winnende goal in Derby della Mole met duw aan Ichazo

ronaldo

De 199ste Derby della Mole, de strijd tussen Torino en Juventus, was zaterdagavond een prooi voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Juventus won, net als vorig seizoen, met 0-1 op bezoek bij de stadsgenoot. Cristiano Ronaldo maakte twintig minuten voor tijd uit een strafschop het winnende doelpunt en zorgde daarna voor controverse, door doelman Salvador Ichazo een duw uit te delen. Juventus heeft dankzij de zege elf punten meer dan Napoli, dat zondag in actie komt.

In de achtste minuut zorgde Ronaldo voor wat hilariteit, toen hij zich samen met Miralem Pjanic ontfermde over een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Pjanic legde de bal breed voor de Portugees, wiens schot zo ver afzwaaide dat het gevolg een ingooi was voor Torino. Juventus kreeg voor rust ook enkele grotere kansen, omdat het een open wedstrijd was. Na een klein kwartier werd Salvatore Sirigu door een volley van Ronaldo tot een knappe redding gedwongen. De keeper blesseerde zichzelf echter tijdens zijn redding en moest zich na een paar minuten laten vervangen.(voetbalzone)…[+]