Serero betrokken bij ‘matchfixingduel’

serero

De FIFA wil dat Zuid-Afrika en Senegal een wedstrijd in de WK-kwalificatiewedstrijd overspelen. Dat moet in november van dit jaar gebeuren. Zuid-Afrika won vorig jaar op 12 november in Polokwane van Senegal met 2-1. Joseph Odartey Lamptey, de Ghanese scheidsrechter van dat duel, is inmiddels voor het leven geschorst. Hij heeft zich volgens de FIFA schuldig gemaakt aan matchfixing. De Ghanees gaf het gastland kort voor rust onder meer een strafschop, omdat de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly hands zou hebben gemaakt. Op tv-beelden was echter duidelijk te zien dat Koulibaly de bal slechts met zijn knie had beroerd. Vitessenaar Thulani Serero – toen nog in dienst van Ajax – stond dat duel in de basis van Zuid-Afrika, en scoorde zelfs. Op slag van rust nam de middenvelder de 2-0 voor zijn rekening. Die treffer is mogelijk niets meer waard.(Telegraaf)…[+]