Stroll verruilt Williams definitief voor Force India

stroll

Lance Stroll verruilt Williams F1 definitief voor Racing Point Force India. De twintigjarige Canadees neemt bij de Britse renstal het stoeltje over van Esteban Ocon.

“Dit is het begin van een ongelofelijk spannende reis in mijn Formule 1-carrière. Ik kijk ernaar uit samen te werken met dit succesvolle team met een geweldige cultuur. Het is een nieuwe uitdaging en die ga ik graag aan”, zegt hij. Stroll werd al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Force India, omdat zijn vader Lawrence Stroll onlangs het destijds noodlijdende team overnam en daarmee uit de financiële problemen hielp.

 Stroll senior betaalde miljoenen voor het plekje van zijn zoon bij Williams en nadat dat geld verschoof naar Force India, was het haast ondenkbaar dat de jonge coureur niet mee zou verhuizen. Stroll maakte in de afgelopen twee seizoenen een matige indruk bij Williams. Hij kwam in de 41 races die hij in de voorbije 24 maanden reed tot 46 punten. De inwoner van Montreal eindigde wel knap een keer op het podium. Hij werd vorig jaar in de tumultueus verlopen Grand Prix van Azerbeidzjan als derde, achter winnaar Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas.(NU)…[+]