Transvaal aan kop in SML-competitie

Transvaal blijft het goed doen in SML2 copy

VOETBAL – Transvaal blijft het goed doen in de competitie van de Suriname Major League. Zondagavond werd in het Franklin Essed Stadion Inter Moengo Tapoe (IMT) verslagen met 3-0. Transvaal staat hiermee aan kop met negentien punten uit zeven duels.
Trainer Raymond Mannen van Transvaal geeft aan dat het een wedstrijd was van twee helften. “In de eerste helft heeft Transvaal iets minder gespeeld, maar in de tweede helft iets beter.” IMT heeft volgens Mannen wel degelijk tegenstand geboden. Trainer Hesron Jeroe van IMT was echter niet tevreden. “Dit keer is de overwinning naar de tegenstander gegaan. Het team wilde meer en heeft dat ook gehad.” Volgens Jeroe heeft IMT nog alle mogelijkheden om het kampioenschap in de wacht te slepen. “De competitie is nog jong. Alleen moeten wij geen punten meer laten liggen.”
Na een blanco eerste helft, werd de score in de 59e minuut geopend door Dejean Kamsi. Drie minuten later werd de score verruimd door Dimitrie Apai. Hierna opende IMT een fel offensief, maar het team van Jeroe kreeg een domper. In de 79e minuut kreeg Joel Baja zijn tweede gele kaart, dus rood. Met tien man vormde IMT hierna geen dreiging meer. In de slotminuten schoot Jercinio Grendel het derde doelpunt binnen voor Transvaal. Eerder op de dag won Notch zijn ontmoeting van Flora met 2-0. Ferdinand Donk opende de score voor Notch, waarna Robinhio Pinas de eindstand bepaalde. Uitslagen zevende ronde: PVV-Robinhood: 0-4, Broki-Leo Victor: 3-4, Voorwaarts-Inter Wanica: 1-1, Flora-Notch: 0-2 en Transvaal-Inter Moengo Tapoe: 3-0…[+]