Verstappen is kritiek op rijstijl zat en stelt aanpak nooit te zullen veranderen

verstappen

Max Verstappen is het zat dat veel mensen kritiek leveren op zijn rijstijl. Door een crash in de vrije training in Monaco miste hij de kwalificatie en was hij kansloos voor de zege. Het was al het zesde incident waar de twintigjarige coureur van Red Bull Racing dit seizoen bij betrokken was. Hij kwam eerder al in aanraking met onder anderen Lewis Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo.

“Ik ga mijn aanpak nooit veranderen”, was Verstappen donderdag stellig op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Canada. “Door mijn aanpak ben ik zo ver gekomen.” “Iedereen heeft commentaar, maar daar luister ik niet naar”, ging de gepikeerde coureur verder. “Het gaat nu niet zoals ik wil en ik heb een paar foutjes gemaakt. Vooral Monaco en China neem ik mezelf kwalijk.”

Verstappen stelt “moe” te worden van alle vragen over zijn rijstijl, die met name dit seizoen onder een vergrootglas ligt. Alleen in Spanje eindigde hij op het podium. “Het heeft weinig zin om over de afgelopen races te praten, of het nou om een fout of een overwinning gaat.” Toen de Limburger op de persconferentie wederom een vraag kreeg over zijn grote aantal crashes, liet Verstappen duidelijk merken klaar te zijn met dat onderwerp. “Als ik hier nog één vraag over krijg, denk ik dat ik iemand een kopstoot geef”, merkte hij grappend op.(NU)…[+]