Vitesse en VVV na zege steviger in subtop Eredivisie

vitesse

Vitesse en VVV-Venlo hebben zich zaterdag stevig in de subtop van de Eredivisie genesteld. De Arnhemmers waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Utrecht, dat de tweede nederlaag onder trainer Dick Advocaat leed. De Venlonaren rekenden later op de avond thuis met 3-2 af met Fortuna Sittard.

Bij Vitesse tegen FC Utrecht vielen alle treffer na rust. De score werd na bijna een uur geopend door Vitesse-captain Bryan Linssen, die diagonaal raak schoot na een mooie aanval. Niet veel later maakte Martin Ödegaard er met een fraaie vrije trap 2-0 van.

Met nog ruim tien minuten te gaan deed FC Utrecht-spits Cyriel Dessers met een kopbal van dichtbij iets terug, maar daar bleef het bij in Arnhem. Door de overwinning komt het Vitesse van coach Leonid Slutsky op achttien punten uit twaalf wedstrijden, waarmee het van de achtste naar de zesde plaats in de Eredivisie stijgt. De achterstand op Feyenoord en Heracles Almelo, de nummers drie en vier die nog wel duels tegoed hebben, is twee punten.(NU)…[+]