WK-deelnemers Japan en Costa Rica moeten op zoek naar nieuwe bondscoach

wk

De Japanse bondscoach Akira Nishino is na de uitschakeling op het WK door België opgestapt. Ook Costa Rica gaat op zoek naar een nieuwe keuzeheer. Óscar Ramírez krijgt geen nieuw contract. Het dienstverband van Nishino bij Japan blijft beperkt tot drie maanden. De 63-jarige trainer kreeg kort voor het WK de leiding over de nationale ploeg, waarmee hij de achtste finales haalde.

Japan verspeelde in het duel met België een voorsprong van 2-0 en ging in de slotseconden van de blessuretijd door een razendsnelle uitbraak van de ‘Rode Duivels’ onderuit: 2-3. Nishino nam de schuld voor de uitschakeling op zich. De Japanner erkende te veel risico’s te hebben genomen. Hij stuurde zijn elftal bij een corner in de blessuretijd naar voren, maar zag de Japanners in een Belgische counter lopen. Nishino keert mogelijk terug in zijn oude rol als technisch directeur.

De Japanse bond schoof Nishino begin april door na het ontslag van Vahid Halilhodzic. Zijn ploeg hield Senegal op basis van het aantal gele kaarten achter zich in de groep en bereikte zo voor de derde keer, na 2002 en 2010, de knock-outfase van het WK.(NU)…[+]